Addictions

Voorstelling

De teams van Addictions, actief in het Europese ziekenhuis Saint-Michel en het universitaire ziekenhuis Saint-Luc, zorgen voor de opvang en opname van verslaafde patiënten in de ziekenhuisdiensten. Ze vormen het verzorgende personeel en omringen de patiënten die drugs, alcohol en/of medicijnen gebruiken en in het ziekenhuis liggen. Er worden ook consultaties opgezet om de gebruikers te begeleiden en de problemen te behandelen die te maken hebben met hun opname, het verlaten van het ziekenhuis en andere problematieken, zoals met hun gezondheid, familie, op sociaal vlak, …

Saint-Michel is bedoeld op te dienen als een interface tussen het netwerk van ambulante zorg en de psychiatrische dienst van het Ziekenhuis van Europa afdeling Saint-Michel, gespecialiseerd in de aanpak van verslavingen. Haar specialiteit ligt bij de aanpak van « zware » patiënten, in termen van verslaving of van niveau van belangrijke psychiatrische problemen. Het team houdt ook consultaties om gebruikers te begeleiden en hun te ondersteunen in hun traject (zoeken naar werk, onderdak, OCMW, …) of het ondersteunen van hun families bij de vraag naar hulp.

Saint-Luc is bedoeld om 24u/24 crisisopvang aan te bieden aan alle verslaafde patiënten in onmiddellijk nood aan zorg, voor fysieke problemen, psychologische en/of sociale (agitati, delirium, moeilijkheden met het omgaan met agressie, …)

Gegevens

Addictions vzw
Lantsheerestraat 50
1040 Brussel
Tel. : 02 /734 04 47
Fax : 02 /734 09 92
E-mail : addictions(@)skynet.be

Europa Saint Michel :
Linthoutstraat, 150
1040 Brussel
Tel. : 02 / 614 37 50
E-mail : addictions(@)skynet.be

Saint Luc :
Hippokrateslaan, 10
1200 Brussel
Tel. : 02 / 764 21 21
E-mail : secretariat.unitedecrise-saintluc(@)uclouvain.be

Top