DUNE

logo_dune

Voorstelling

Noodhulp Nacht en Uitwisseling (DUNE) begeleidt druggebruikers op straat in hun eigen omgeving. Door een gemeenschapsaanpak geeft ze hulp, raad en eerste zorg aan de meest kwetsbare personen, met verbroken banden, die zich vaak in noodsituaties bevinden. Als de families of naasten van deze gebruikers vragen hebben voor de medewerkers van DUNE vzw, dan wordt daar ook op geantwoord.

De Lokale Toonbank voor Informatie en Preventie (CLIP) voor het uitwisselen van spuiten (Vorstsesteenweg 42, 1060 Brussel, maandag tot vrijdag 19u-23u) vertegenwoordigt een schuilplaats als basis voor contact en advies over preventie en risicobeperking. Dit werk is gebaseerd op luisteren en wordt vergemakkelijkt door het aanbieden van steriel materiaal, concrete en tastbare objecten waarop professionals zich kunnen beroepen om een discussie te starten. Het doel is om na deze eerste benadering en via netwerken deze personen te reöriënteren en ze te verwijzen naar een instelling.

Wij zijn de enige straatwerkers in Brussel die specifiek gericht zijn op drugproblematieken.
Wij werken ’s avonds en zijn een dienst voor noodhulp, waarneming en uitwisseling, na de sluiting van de zorgdiensten en apothekers. Wij staan in contact met actieve druggebruikers die hun gebruik niet kunnen beheren.
Wij bekijken met hun hoe de risico’s gelinkt aan dat druggebruik te verminderen en hen te begeleiden naar plaatsen waar ze geholpen kunnen worden.

Onze tools zijn: een concreet aanbod van steriel materiaal, van kleine straatkliniek, een luisterend oor en een dialoog.

Coordonnées

Email : info(@)dune-asbl.be
Website  : http://www.dune-asbl.be
Facebook : http://www.facebook.com/duneasbl

Siège social en de CLIP (comptoir de réduction des risques)
Dune vzw
Avenue Henri Jaspar 124
1060 Saint-Gilles
Tel. : 02 503 29 71

Top Ga naar de inhoud