Ex Æquo

Voorstelling

Ex Æquo is een organisatie voor gezondheidsbevordering die gericht op het verminderen van nieuwe HIV infecties en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) bij mannen die seks hebben met mannen.
Opgericht in 1994 in het kader van de AIDS epidemie, werd de vereniging Ex Æquo gesteund sinds haar oprichting door de Franse gemeenschap van België.

Sinds de oprichting heeft Ex Æquo preventie gecombineerd met denken over identiteitskwesties en sociale kwetsbaarheden van homoseksuelen en/of mensen met HIV.

Het team reageert ook op de verzoeken van zijn doelpubliek als familieleden of personen die zichzelf willen informeren.

De doelstellingen

  • een ondersteunende omgeving voor preventie creëren en de kwetsbaarheden en discriminatie aanpakken waarmee homoseksuelen, lesbiennes en met HIV te maken hebben;
  • om de kennis van HIV/AIDS en soa’s van homo- en biseksuele mannen te verbeteren om het nemen van risico’s te minimaliseren;
  • het toegankelijker maken van preventiematerialen (condooms, glijmiddelen op waterbasis, druggerelateerde risicoreductiematerialen en andere informatietools) via veldwerkn betrokkenheid van vrijwilligers van de associatie en samenwerking met de LGBT-verenigingen en bedrijven.

Contactgegevens

Rue des Pierres 29
1000 Brussel

Telefoonnummer : 02 736 28 61

E-mail adres :  info(@)exaequo.be

Website : https://www.exaequo.be

 

Top