Infor-Drogues

 Voorstelling

Infor-Drogues voorziet een telefonische permanentie aan alle personen met vragen naar informatie, hulp of raad over psychotrope producten, verslavingen, enz. Deze permanente lijn biedt een eerste, anonieme contact, een steun en een eventuele oriëntatie voor gebruikers en hun naasten.

U kan de telefonische permanentie bereiken op 02 227 52 52 van maandag tot vrijdag van 8u tot 22u en op zaterdag van 10u tot 14u.

Het team van Infor-Drogues neemt deel aan verschillende preventieprojecten. Ze helpt op verschillende vlakken met hun realisatie en organiseert vormingsmodules die aan te passen zijn voor professionals die op het punt staan contact te krijgen met druggebruikers (professoren, sociaal assistenten, ….).

De vereniging houdt een documentatiecentrum open (Rue du Marteau 19, 1000 Brussel), open voor het publiek, gespecialiseerd in psycchotrope producten en verslavingen. De vereniging waarborgt ook in haar lokalen psychosociale, niet-medische onderhouden voor opvolging en reïntegratie van gebruikers van psychotrope producten (begeleiding in administratieve opgaven, oriëntatie richting een andere structuur, voorbereiding en opvolging van een behandeling, …). Deze onderhouden zijn open voor de naasten van gebruikers en kunnen ook buiten de lokalen (ziekenhuizen) plaatsvinden, op aanvraag.

Gegevens

Infor-Drogue vzw
Rue du Marteau 19
1000 Brussel
Tel.: 02/227 52 60
Tel.: 02/227 52 52 (telefonische permanentie ma-vr: 8-22u, za: 10-14u)
Fax: 02/219 27 25
E-mail: courrier(@)infor-drogues.be
Website: http://www.infordrogues.be

Top