La Trace

logo_latrace

Voorstelling

La Trace is een sociale begeleidingsdienst, voor preventie en reïntegratie van volwassenen in moeilijkheden door middel van sport en avontuurlijke activiteiten. Wij bieden een individuele begeleiding aan die zich uitbreidt naar gezamenlijke projecten.

Alle volwassenen die willen meedoen aan activiteiten van La Trace, moeten drie regels respecteren. Eerst moeten ze ervoor zorgen dat aan onthouding doen van alle psychotropen voor en tijdens de activiteit; er wordt geen oordeel geveld over gebruiksgewoontes. Ze zijn gewoon niet compatibel met de aard van de voorgestelde activiteiten. Daarnaast moet ieder de ander respecteren in zijn of haar realiteit zonder oordeel noch vraagstelling. Als laatste, wordt alle geweld uitgebannen. Dit weinig bindend en niet-intrusief kader garandeert een veilige plaats van respect en om gehoord te worden. De ontmoeting is een belangrijk aspect van het project, de ontmoeting van zichzelf en anderen door middel van activiteiten die ieders potentieel zal onthullen en hun imago zal upgraden. Het niveau van de sportieve activiteiten hangt af van de vorm van de deelnemers, er is geen onderzoek naar performantie, alleen het gezamenlijke slagen doet ertoe, onder aanvaardbare condities die voor iedereen dragelijk zijn.

Na een eerste onderhoud zal het team tijd en ruimte laten zodat iedereen weet dat het project een luisterend oor en ondersteuning aanbiedt.

Een sociale permanentie wordt gehouden van maandag tot vrijdag van 9u30 tot 17u. Sportactiviteiten, zoals klimmen en wandelen, worden twee keer per week voorgesteld op dinsdag en vrijdag. Weekuitstappen (skiën, klettersteig, trektochten, canyoning of tandem) worden doorheen het hele jaar georganiseerd.

Gegevens

La Trace vzw
Rue d’Andenne, 79
1060 Brussel
Tel. : 02/538 49 22
Fax : 02/534 78 30
E-mail: info(@)latrace.be
Website: http://www.latrace.be/

Top