Drugbeleid en Drugplan 2016-2019 in Brussel

politique drogues et plan drogues - cover - nl

Dit document, gepubliceerd in juni 2015, is de bijdrage van de Brusselse gespecialiseerde sector voor het Gezondheidsplan en het Plan Veiligheid en Preventie voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het komt voort uit de Brusselse Federatie van Instellingen voor verslavingen (FEDITO BXL). De organisatie heeft 26 Brusselse leden die allen gespecialiseerd zijn in verslavingen, met de steun van de FGC, de GGC of de federale entiteit (de VGC subsidieert niet langer de Brusselse diensten voor verslavingen).

Het stelt een Drugbeleid en een Drugplan voor in Brussel.

Het Drugbeleid omschrijft op lange termijn het noodzakelijke aanbod om te antwoorden aan de noden van (legale en illegale) druggebruikers en/of zij die tekenen van verslaving ontwikkelen.

Het Drugplan voert dit beleid uit op een bepaalde termijn, door het voorstellen van meetbare en verifieerbare acties tussen 2016 en 2019.

De 100 voorgestelde acties houden rekening met de diversiteit van de sector en de banden die het onderhoudt en ontwikkelt met verschillende andere verbonden sectoren.

Drugbeleid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2016-2019

Drugplan in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2016-2019

100 acties : Preventie / Harm reduction / Laagdrempelige toegang / Zorg / Gevangenissen / Sociale integratie / Financiering & werk / Onderzoek & innovaties / Coördinatie / Wetgevingskaders


Top Ga naar de inhoud